miercuri, 18 ianuarie 2023

Cristina Bucșa își continuă visul australian! O doboară pe tenismena N.º 43 mondial

Dimineața zilei de 18 ianuarie aduce victoria binemeritată a Cristinei Bucșa în a doua rundă din cadrul Australian Open 2023. După 3 seturi de foc, tânăra originară din Republica Moldova, reprezentantă a Regatului Spaniei, o scoate din competiție pe giganta Bianca Vanessa Andreescu - tânăra cu origini românești, reprezentantă a Canadei. 

Toată presa spaniolă a stat cu ochii pe evoluția Cristinei Bucșa în cadrul celei de-a doua runde de la KIA ARENA. Proba a întârziat preț de câteva ore din cauza unei ploi care cădea peste orașul Melbourne. 


A fost o cursă dificilă, însă tăria de caracter i-a adus victorie tinerei de 25 de ani, care a reușit să învingă cu un scor de 2-6, 7-6 și 6-4, aducând-o cu un pas mai aproape de cupa din partida finală. 

Este un record personal pentru Cristina, calificată în premieră în a treia rundă din cadrul Australian Open. 

Următoarea probă de foc a Cristinei Bucșa urmează să aibă loc pe 20 ianuarie, când racheta N.º5 a Regatului Spaniei urmează să joace contra polonezei Iga Natalia Świątek - tenismena N.º1 mondial, conform rankingului WTA și cea mai tânără jucătoare din acest clasament. 

Poloneza de 21 de ani are în palmares victorii răsunătoare. Świątek a fost campioană la French Open 2020, French Open 2022 și US Open 2022 și este primul jucător polonez care a câștigat un titlu de Grand Slam la simplu. Odată cu victoria de la Roland Garros, a devenit cea mai tânără campioană la simplu la acest turneu. De asemenea, a fost campioană la Openul Francez în 2018 și campioana de simplu fete de la Wimbledon în 2018. În 2021, a câștigat Italian Open. 

În timp ce moldoveanca crescută la Torrelavega nu are semnat niciun contract de promovare a mingii, rachetei sau vestimentației, Świątek are ca sponsor vestimentar marca Asics, fiind anterior sponsorizată de Nike. De asemenea, e susținută de compania de băuturi energizante Red Bull, gigantul tehnologic chinez Xiaomi și divizia Lexus a companiei producătoare de automobile Toyota. Iga are semnat și un contract pentru rachete. Din 2021, tânăra e sponsorizată de Rolex, partenerul principal fiind brandul PZU - un gigant polonez de asigurări.

Cristina, te felicităm și ținem pumnii pentru tine în continuare!!!

Știri anterioare:

Cristina Bucsa își învinge spectaculos adversara nemțoaică și continuă să avanseze la Australian Open 2023 

Moldoveanca Cristina Bucsa - unica tenismenă din partea Spaniei, calificată la Australian Open 2023

Photo credit: Instagram @enrique_gutierrezaragon, prosport.ro, EFE/EPA/FAZRY ISMAIL,  Anthony Wallace/AFP via Getty Images, Guliver/Getty Images, Matt Rourke / AP Photo

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lilia Vizitiu, drumul la Medicină de Familie, la propriul cabinet de Medicină Estetică în Cantabria: „Mizez pe rezultate naturale și de lungă durată!”

În paralel cu munca de ani de zile în cadrul Centrului de Sănătate Polanco, în calitate de medic de familie, Lilia Vizitiu ne anunță cu bucu...