marți, 31 ianuarie 2023

Tatiana Rotari cucerește Primul Premiu pentru Brutărie în Cantabria! Moldoveanca, apreciată de autorități

„Nu există lift care să te ducă la succes, trebuie să folosești scările.” După ani de zile în care a muncit, a crescut și a excelat în patiserie și brutărie, Tatiana Rotari devine cap de afiș în presa cantabrică. Talentata bălțeancă se numără printre cei trei laureați ai concursului Chef & Maitre Cantabria 2023, organizat și în acest an de rubrica „Cantabria en la Mesa” a ziarului regional El Diario Montañés.

Peste 50 de studenți din gastronomie și-au întrecut talentele în ultima zi de ianuarie, în cadrul competiției Chef & Maitre Cantabria. Concursul, organizat în incinta IES Peñacastillo, a culminat cu victoria la 3 categorii.

José Luis Balvín a ridicat Primul Premiu Chef Cantabria, Camila Rodríguez - Primul Premiu Repostero, iar Primul Premiu Panadero a fost obținut de Tatiana Rotari - studentă în primul an la ciclul „Panadería y Paselería” din cadrul IES Peñacastillo. Pe lângă trofee, cei trei laureați au primit și tunici albe din partea organizatorilor.

Potrivit gazdelor, participanții au trăit o dimineață plină de suspans și emoții, iar creativitatea a fost una din ofertele omniprezente pe toate farfuriile. Un alt criteriu apreciat de jurați a fost utilizarea ingredientelor locale, totuși decisive au fost tehnica și precizia. Tatiana Rotari a fost scăldată în aplauzele colegelor sale atunci când a fost desemnată una dintre câștigătoare. 


La finalul competiției, Tatiana a pozat alături de reprezentanții autorităților locale - Guillermo Blanco - consilier pentru Dezvoltare Rurală, Zootehnie, Pescuit, Alimentație și Mediu în cadrul Guvernului Cantabriei și Marina Lombó - consilieră pentru Educație și Formare Profesională în cadrul executivului regional. 

Într-un interviu anterior, Tatiana Rotari ne-a mărturisit că de profesie, inițial a fost contabilă, iar cofetăria a apărut în viața sa ca o posibilitate de a-și manifesta latura creativă. Pe lângă cofetărie, Tatiana este înnebunită de păpușile Tilda, pe care le confecționează cu plăcere. 

Gustul, calitatea naturală a produselor, rafinamentul în decor și acuratețea - sunt criteriile după care-mi pot fi apreciate lucrările. Tindeți să faceți lucruri care vă aduc fericire și bucurie în fiecare zi, căci fiecare zi este o mică viață trăită de noi!!” - ne spunea talentata moldoveancă. 

Te felicităm pentru muncă, Tatiana, să îți aducă succes la studii și să te facă celebră în toată Spania!

Vă invităm să îi recitiți povestea:

De la contabilitate, la patiserie! Tatiana Rotari: "Îmi place să creez frumosul și să aduc bucurii oamenilor!”

Photo credit: El Diario Montañés, captură video, Instagram/sweetbaker.std

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lilia Vizitiu, drumul la Medicină de Familie, la propriul cabinet de Medicină Estetică în Cantabria: „Mizez pe rezultate naturale și de lungă durată!”

În paralel cu munca de ani de zile în cadrul Centrului de Sănătate Polanco, în calitate de medic de familie, Lilia Vizitiu ne anunță cu bucu...