luni, 16 ianuarie 2023

Cristina Bucsa își învinge spectaculos adversara nemțoaică și continuă să avanseze la Australian Open 2023

Primele runde de foc de la Australian Open 2023 au început luni, pe 16 ianuarie, cu victoria Cristinei Bucsa. Tenismena de 25 de ani, originară din Republica Moldova și crescută în Cantabria, Spania, a devenit din nou cap de afiș în presa spaniolă după ce a învins-o pe nemțoaica Eva Lys. În acest mod, tenismena numărul 102 mondial conform Women's Tennis Association a urcat pe poziția 86º.

Între 16 și 29 ianuarie, la Melbourne Park, are loc primul turneu major de tenis al anului 2023. După ce a devenit unica reprezentantă a Spaniei care învinge la probele preliminare, Cristina Bucsa a jucat contra nemțoaicei Eva Lys (locul 127 mondial), câștigând cu un rezultat de 2-6, 6-0, 6-2 și calificându-se în runda a doua de joc. La finalul celui de-al doilea set, Eva Lys a fost nevoită să ceară asistența medicilor, reclamând o leziune la încheietura mâinii, care s-a dovedit a fi ireversibilă.

Conform presei internaționale, Cristina „și-a depășit adversara solid, de o formă inedită, cu un set secund impecabil”, iar acum urmează să lupte în a doua rundă cu o campioană de la US Open 2019 - canadianca Bianca Andreescu - o celebră tenismenă de 22 de ani, cu rădăcini românești.

Amintim că la Australian Open 2023, Cristina Bucsa a ajuns fiind antrenată doar de tatăl ei, Ivan, care o însoțește și de această dată. Cei doi au creat ani la rând un stil propriu, care a ajutat-o pe tenismena din Torrelavega să ajungă a cincea, cea mai bună sportivă a acestui sport olimpic în Spania.

În timp ce Cristina nu a semnat niciun contract cu vreo companie care să îi sponsorizeze rachetele, vestimentația sau mingile, Bianca are semnat un contract cu brandul Nike. „Îmi place Nike și sper să rămân cu ei tot restul vieții” - a spus anterior tenismena cu origini românești.

Deși nu are conturi pe rețelele sociale, îi transmitem felicitări Cristinei și îi urăm să își repete victoria poimâne, pe 18 ianuarie, când va juca contra Biancăi Andreescu. 

Citește și: 

Moldoveanca Cristina Bucsa - unica tenismenă din partea Spaniei, calificată la Australian Open 2023

Photo credit: FAZRY ISMAIL, eldiariomontanes.es, mytennis.info

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lilia Vizitiu, drumul la Medicină de Familie, la propriul cabinet de Medicină Estetică în Cantabria: „Mizez pe rezultate naturale și de lungă durată!”

În paralel cu munca de ani de zile în cadrul Centrului de Sănătate Polanco, în calitate de medic de familie, Lilia Vizitiu ne anunță cu bucu...