marți, 11 aprilie 2023

Tatiana Rotari aduce pe mesele moldovenilor din Cantabria gustul autentic al cozonacilor panettone

La sfârșitul lunii ianuarie, patisiera Tatiana Rotari a cucerit Primul Premiu pentru Brutărie în Cantabria în cadrul concursului Chef & Maitre Cantabria 2023, organizat de rubrica „Cantabria en la Mesa” a ziarului regional El Diario Montañés. Studentă în primul an la ciclul „Panadería y Paselería” din cadrul IES Peñacastillo, Tatiana a descoperit secretele preparării și coacerii celebrilor cozonaci italieni panettone, pe care îi va elabora pentru publicul larg în cinstea Sărbătorii Învierii, alături de cozonacii tradiționali, pe care îi decorează după un stil aparte.

Tatiana Rotari cucerește Primul Premiu pentru Brutărie în Cantabria! Moldoveanca, apreciată de autorități

Fanii dulciurilor marca Tatiana Rotari au remarcat fericirea moldovencei atunci când, după multe nopți nedormite, gustă din propriul panettone - un desert extrem de laborios, care, din spusele ei, a meritat toate resursele investite.

În pragul sărbătorilor pascale, agenda i-a fost practic luată cu asalt de conaționalii dornici să guste din celebrul desert. 

Vă prezint panettone - desertul cu elaborare de 3 zile, utilizând doar maia naturală, fără drojdie. Pentru Sărbătoarea Învierii elaborez și cozonacii tradiționali, majoritatea din ei au fost deja rezervați. 

Totuși, în Vinerea Mare veți fi anunțați despre cozonacii disponibili în stoc, pe care încă îi puteți achiziționa”  - susține Tatiana Rotari. 

Anterior, autoarea a împărtășit gospodinelor din diasporă secretele sale privind pregătirea aluatului de cozonac tradițional.

Admirați și voi din colecția de fotografii promoționale:



 

Photo, video credit: facebook.com/spanishtanea, instagram.com/sweetbaker.std

Un comentariu:

Lilia Vizitiu, drumul la Medicină de Familie, la propriul cabinet de Medicină Estetică în Cantabria: „Mizez pe rezultate naturale și de lungă durată!”

În paralel cu munca de ani de zile în cadrul Centrului de Sănătate Polanco, în calitate de medic de familie, Lilia Vizitiu ne anunță cu bucu...