luni, 10 aprilie 2023

Aliona Tataru: „Pregătesc cozonaci, pască și pâine tradițională, împletite cu dragoste și dor de casă!”

Sărbătorile pascale aduc multă sfințenie și mireasmă în bucătăria Alionei Tataru. Originară din Pitușca, r-nul Călărași, iscusita gospodină pregătește bucate tradiționale pentru cei cinci copii ai săi, dar și pentru toți conaționalii din Cantabria dornici de gustul autentic de acasă. În pragul sărbătorilor pascale, Aliona propune publicului larg o ofertă variată de produse de panificație coapte cu dragoste și mult dor de casă.

„Vin dintr-o familie simplă de la sat. Cu mult drag îmi amintesc de obiceiurile sfintelor sărbători pascale. De când mă țin minte, mama se scula dis-de-dimineață, în Joia Mare, și se apuca de coacerea cozonacului, a păștii și de vopsirea ouălor roșii - simbolurile acestor sărbători, iar sâmbăta pregăteam mielul și restul bucatelor. De la mama am învățat să gătesc toate aceste bunătăți, iar din plăcerea de a mânui aluatul descopeream tot mai multe secrete. 

De când mi-am întemeiat o familie, respect tradiția în fiecare an. Chiar și acum, departe de meleagurile noastre, pregătesc cu multă dragoste pentru copiii mei și pentru toți cei care vor să guste din gustul autentic al cozonacilor de casă. 

În dimineața Paștelui ne ducem la biserică și sfințim toate bunătățile pregătite, iar acasă ne spălăm pe față cu apa dintr-un bol în care punem un ou alb și unul roșu și câțiva bănuți. Ca să fim curați și rumeni pe față tot anul! Apoi ne așezăm în jurul mesei ca să gustăm din bucatele sfințite, ciocnim ouă și ne bucurăm de această sfântă sărbătoare. 

Doritorii de a gusta pasca, cozonacii și pâinea tradițională, mă pot contacta. Le voi oferi cu drag calitate și gustul ca la mama acasă. Sărbători binecuvântate!”- mărturisește Aliona Tataru. 

Mai multe detalii din povestea de viață a Alionei puteți afla dintr-un interviu anterior: 

PUTEREA FEMEII cu Aliona Tataru - mama a cinci copii, ale cărei mâini făuresc colaci din basme

Photo credit: arhiva personală, P.S. Photo&Video

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lilia Vizitiu, drumul la Medicină de Familie, la propriul cabinet de Medicină Estetică în Cantabria: „Mizez pe rezultate naturale și de lungă durată!”

În paralel cu munca de ani de zile în cadrul Centrului de Sănătate Polanco, în calitate de medic de familie, Lilia Vizitiu ne anunță cu bucu...