vineri, 30 iunie 2023

Fetița cu cea mai expresivă voce din Cantabria vine din Republica Moldova. O viitoare artistă, premiată de Royal Academy of Dance

În 2021, la prima ediție a concursului MI VOZ POETICA, organizat de Biblioteca Central de Cantabria, câștigătoare a fost aleasă Ionela Bogos. Micuța moldoveancă a surprins, cu talentul său, întreaga comunitate academică din regiune. Pe lângă actorie, Ionela dansează alături de surioara mai mică, iar talentul i-a fost apreciat de Royal Academy of Dance. Reușitele Ionelei ne-au fost relatate de către mămica ei. Ce ne-a mărturisit Valeria Bogos despre familie, creștere și educație în diasporă, aflați mai jos. 

CURSA CU DESTINAȚIA ✈ SANTANDER 

„Fiind tineri specialiști cu salarii mici în Republica Moldova, eram conștienți ca mergem spre nicăieri. Aveam și un copil mic, ne doream ceva mai bun, așa că am ales drumul străinătății. Am ales Santander, pentru că a fost prima oportunitate. Știam că va fi greu, pentru că nu cunoșteam limba, cultura de aici, nu aveam prieteni. Era o neidentificare totală. 

Dar odată ajunși aici în 2014, ne-am îndrăgostit de grandoarea spațiilor și zonelor verzi, cu multe parcuri cu miros îmbătător de flori, unde puteai să te retragi oricând pentru a medita și a-ți alina dorul și tot ce ai lăsat în urmă.

În 2016, am dat naștere unui alt ghemotoc de om dulce. Dacă aș compara nașterea primei fiice, în 2010, în Republica Moldova, cu nașterea celei de-a doua, în Spania, aș putea zice că am fost o norocoasă. Am avut parte de serviciile unui personal competent și dedicat.”

DOUĂ MEDALII DIN PARTEA ROYAL ACADEMY OF DANCE

„Pe Ionela - fiica cea mare, am cercetat-o în cadrul activităților extrașcolare și așa am înțeles că iubește teatrul și baletul, reușind să obțină două medalii de argint din partea Royal Academy of Dance - cea mai recunoscută și influentă organizație din lume, specializată în predarea și promovarea dansului.”

CEA MAI EXPRESIVĂ VOCE DE COPIL DIN CANTABRIA


„În 2021, a participat la concursul „Mi voz poetica” - organizat de Biblioteca Central de Cantabria, unde a luat locul 1, ca fiind cea mai expresivă și frumoasă voce. 

Odată cu participarea la acest concurs, a fost remarcată și invitată la sărbătoarea "Día de las escritoras"- unde a recitat o poezie alături scriitori și oameni cu renume din Cantabria, fiind încurajată să nu se oprească din ceea ce face.”


ACTRIȚĂ PE SCENA "PALACIO DE FESTIVALES"

Facând teatru, i s-a propus să participe la un casting, unde a obținut rolul Lenei Marelli pentru muzicalul (piesa de teatru) Bugsy Malone, care a fost jucat pe scena mare de la Palacio de Festivales, Santander. A fost o experiență de neuitat pentru Ionela.”


SĂ LE VORBIM COPIILOR DESPRE RĂDĂCINI!

Copiilor noștri trebuie să le vorbim despre rădăcina neamului nostru oriunde ne-am afla, ceea ce înseamnă că trebuie să cunoască limba maternă. Știm cât de avantajos este pentru un copil să fie bilingv: îi oferă multe avantaje sociale și educaționale, care pe viitor îi vor ajuta să se descurce mult mai ușor.”

FAMILIA - MEREU PE PRIMUL LOC

Cei care reușesc și sunt fericiți, sunt acele persoane care consideră FAMILIA drept cea mai de preț valoare din viețile lor. Pentru a fi fericit într-o familie, este nevoie de comunicare, foarte multă comunicare, iubire, timp liber petrecut împreună, stabilirea unor scopuri comune, investirea în viitorul copiilor, grijă și dorința de a-i vedea adulți responsabili. Secretul constă în a petrece cât mai mult timp liber, într-un mod cât mai plăcut și relaxant în familie, sunt importante plimbările, timpul împărtășit în comun și susținerea reciprocă!”

                 CELE MAI IMPORTANTE LECȚII

„Copiii sunt florile vieții, ei ne înfrumusețează viața și îi oferă semnificație. Un copil este cea mai de preț comoară a unui părinte, de aceea noi, părinții, facem tot ce ne stă în puteri pentru ca ei să triumfe.

Știm că viața este grea, are multe urcușuri și coborâșuri, dar nu vă dați bătuți și niciodată nu lăsați o situație dificilă să scoată din voi ce este mai rău. Rămâneți pozitivi și fiți puternici!”

Photo credit: arhiva personală

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lilia Vizitiu, drumul la Medicină de Familie, la propriul cabinet de Medicină Estetică în Cantabria: „Mizez pe rezultate naturale și de lungă durată!”

În paralel cu munca de ani de zile în cadrul Centrului de Sănătate Polanco, în calitate de medic de familie, Lilia Vizitiu ne anunță cu bucu...