vineri, 3 martie 2023

Ludmila Gaber Stratan, președinta asociației „Din Inima Diasporei Unite” - imagine a proiectului „Somos Vecinos” - Santander

Luna martie aduce la Santander lansarea proiectului „Somos Vecinos” - o inițiativă a autorităților orășenești, prin care sunt scoși în evidență cinci cetățeni originari din diferite țări ale lumii, înrădăcinați și activi în comunitatea Cantabria. Imagine a proiectului a devenit și Ludmila Gaber Stratan. Președinta Asociației „Din Inima Diasporei Unite” și-a împărtășit istoria și poate fi admirată într-un proiect fotogafic care va fi expus în diverse locații publice din Santander. 

În cadrul „Somos Vecinos”, eroii aleși de către reprezentanții OICOS au povestit despre cum s-au integrat în Spania, prin ce dificultăți au trecut și cum se simt în prezent. Proiectul vine să sensibilieze populația băștinașă în legătură cu subiectul rasismului. 

„Pulsul orașului Santander nu e creat doar de cetățeni de origine spaniolă, dar și de persoane de alte naționalități, ajunse aici în diferite circumstanțe și cu istorii excepționale. În cadrul acestui proiect am cunoscut caractere și energii deosebite. Fiecare cetățean străin se stabilește aici absolut inedit, iar Cantabria nu a fost pentru toți dragoste la prima vedere. Până la urmă, suntem primiți în același oraș și doar noi suntem cei care ne punem limitele. Este un proiect foarte interesant, care va continua” - susține Ludmila Gaber Stratan, originară din Nișcani, Călărași.


În istoria sa, Ludmila vorbește despre originea sa sud-est europeană și mărturisește că a emigrat cu mulți ani în urmă din Republica Moldova, stabilindu-se inițial în Portugalia alături de familia sa.

Proiectul „Somos Vecinos” este o inițiativă a OICOS -  Centrul de Integrare și Cooperare Socială din cadrul Primăriei orașului Santander, iar materialul vizual cu eroii aleși în 2023 a fost realizat de către Victoria Ochoa Charlón, după conceptul artistic al Art Directorului Isabel de la Sierra.

Menționăm, în același context, că Ziua Internațională a Eliminării Discrminării Rasiale este celebrată an de an pe 21 martie, după Rezoluţia 2142 (XXI) a Adunării Generale a ONU, adoptată la 26 octombrie 1966. Mai jos, vedeți o serie de fotografii din cadrul inaugurării organizate vineri, pe 3 martie, în cadrul Centrului Civic „Tabacalera” din Santander. 

Felicitări cordiale din partea întregii echipe, Ludmila!!









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lilia Vizitiu, drumul la Medicină de Familie, la propriul cabinet de Medicină Estetică în Cantabria: „Mizez pe rezultate naturale și de lungă durată!”

În paralel cu munca de ani de zile în cadrul Centrului de Sănătate Polanco, în calitate de medic de familie, Lilia Vizitiu ne anunță cu bucu...