vineri, 10 martie 2023

Bomboane cu gust de Moldova, produse la Nordul Spaniei! O familie de basarabeni produce la Santander nuci și fructe învelite în ciocolată

În piața din RM, MECO este nu doar o marcă, ci un brand producător de fructe și nuci ecologice, scăldate în ciocolată pură. În spatele acestui nume stă întreaga familie Romanov - două generații de ciocolatieri, care în 2022 și-au expandat procesul de producție la Santander, mai aproape de piața europeană. Familia utilizează nuci și prune crescute în livezile proprii -  o materie primă cu gust autentic moldovenesc. Cum și-a extins producția în Regatul Spaniei, ce sortiment de produse oferă publicului și care sunt aspirațiile familiei, aflați din mărturiile de mai jos. 

EXPANDAREA CHIȘINĂU-SANTANDER 

Povestea MECO a început de la dorința de a produce nuci și fructe uscate, crescute în condiții ecologice în Republica Moldova. Apoi am conștientizat că e nevoie să dezvoltăm pe piața locală un „cult” al calității, consumatorii să citească mai întâi conținutul, apoi să vadă prețul, ceea ce ne-a reușit! 

MECO nu e despre bani, e despre dorința de a dezvolta o afacere care să prospere, să motiveze, să aducă inovație. Creștem nuci și fructe cu multă dragoste și grijă în Moldova, alegem cu atenție ciocolata, pentru că ne pasă de sănătatea clienților.

Ideea de a deschide o afacere în Spania, cu potențial de distribuție pe întreaga piață europenă, a apărut în momentul în care tot mai des primeam solicitări de a trimite produsele noastre peste hotare. În acea clipă, am simțit putere și motivație. Așa a început aventura MECO.ES. Timp de un an, încă întâmpinăm obstacole, dar nu ne lasăm bătuți. La capitolul pieței de desfacere, am lucrat și lucrăm foarte mult. Mereu suntem în căutarea de noi opțiuni, pentru că ne dorim ca produsele noastre să fie accesibile după amplasare și preț.”

LEGENDA UNUI NUME

„În 2016, când am început să producem nuci și fructe uscate din propriile livezi, ne-a venit instantaneu „MECO”: „M” – Moldova, „ECO” – ecologic, iar pentru că MECO ES este parte din MECO MD, nu ne-am îndoit nicio secundă de cum sună denumirea brandului din Spania.”

UN SORTIMENT DE PRODUSE PENTRU TOATE GUSTURILE

„În prezent, sortimentul produselor marca MECO include peste 50 de poziții. La noi veți găsi nuci învelite în ciocolată (migdale, alune de pădure, nuci grecești) și fructe uscate învelite în ciocolată cu nuci (prune uscate, caise uscate, smochine uscate, curmale uscate). Produsele noastre sunt originale, cu accent foarte mare pe detaliu și calitate, de aceea folosim doar materii prime verificate, iar procesul de producție este unul manual în măsură de 80% și necesită multă implicare și atenție la fiecare etapă.”

CUM SE NASC BOMBOANELE MECO

Materiile prime utilizate în producere, atât în Republica Moldova, cât și în Spania, sunt atent alese și verificate. Procesul de producție este unul manual și necesită multă implicare, începând de la culesul nucilor și fructelor, până la etichetarea și marcarea fiecărui produs.”

MATERIA PRIMĂ CRESCUTĂ ÎN MOLDOVA

Nucile și prunele uscate sunt proprie producție, sunt crescute în livezile noastre din Moldova, pentru care suntem în al 5-lea an de conversie pentru obținerea Certificatului BIO. Mereu optăm să alegem materii prime de la producători autohtoni certificați ecologic, pentru a asigura produse delicioase fără adaosuri și conservanți. Ciocolata am optat să o achiziționăm de la producători mari certificați, care garantează calitatea premium a produselor lor.”

CIOCOLATĂ VERITABILĂ

„Produsele marca MECO sunt create pentru oricine își dorește mai mult decât o ciocolată! Conțin doar produse naturale, crescute cu multă dragoste în propriile livezi, iar ciocolata NU conține adaosuri de conservanți, coloranți, ulei de palmier.”

PROVOCAREA SPANIOLĂ

„De la idee și până la realizare au fost multe provocări, începând de la alegerea spațiului pentru producere și până la atragerea consumatorilor spre un nou produs. Chiar dacă produsele sunt de calitate înaltă, în prezent nu oricine este predispus să cumpere de la un producător nou pe piață. De aceea, suntem dispuși să participăm la târguri și expoziții, pentru a oferi spre degustare delicioasele bomboane cu spirit basarabean; ne dorim să aducem o parte din Moldova către fiecare. Avem nevoie de susținere maximă și încrederea autorităților și diasporei, deoarece consumatorul străin nu are cum să ştie cât de bun e un produs sau nu.”

O FAMILIE CARE ÎMPARTE ACELEAȘI VALORI

„Fiecare membru al familiei se implică în măsura posibilităților, dar vă garantăm că toți împărtășim aceleași valori, idei și afecțiune pentru ciocolată. Știți ce ne caracterizează pe cei din spatele mărcii MECO? Atitudine, motivație, optimism, încredere și dorința de a reuși. Niciodată nu prevalează interesele personale, NICIODATĂ!”

„VREM SĂ CUCERIM DIASPORA DIN ȚĂRILE EUROPENE”

„Tindem să promovăm bomboanele artizanale în rândul diasporei din toate țările europene. Pentru început, muncim ca să cucerim câteva rețele mari de magazine, pentru ca produsele să fie cât mai accesibile. 

Vom fi mândri să vedem bomboanele cu spirit basarabean,  marca MECO.ES pe rafturile magazinelor din Europa, facând concurență ciocolatelor produse de mărci internaționale în ceea ce priveşte gustul şi standardele de calitate.”

CUM PUTEȚI FACE ROST DE BOMBOANELE MECO.ES 

„În prezent, produsele marca MECO.ES pot fi găsite în magazinul online meco.md/incio și sunt disponibile direct de la punctul de producere de pe adresa Polígono Nueva Montaña, nave N.26, Santander (Cantabria), 39011. Vă așteptăm cu drag pe fiecare ca să ne cunoaștem!”

 MESAJUL MECO PENTRU DIASPORĂ

„Dragi prieteni, concetățeni! Suntem mândri de voi,  rămâneți patrioți în pofida tuturor greutăților. Suntem uniți, iar asta însemnă că suntem puternici. Mergeți înainte cu încredere.  Atunci când ai încredere în tine, nu ai nevoie să convingi pe nimeni de nimic. Atunci când eşti mulţumit de tine, nu ai nevoie de aprobarea altora. SUCCES ÎN TOATE! 

Iar pentru că suntem în LUNA FEMEILOR, dorim să felicităm toate doamnele și domnișoarele cu această ocazie, urându-le sănătate, prosperitate, zile frumoase și însorite. Să aibă întotdeauna zâmbetul pe buze, iar fiecare moment al vieții să le fie DUUUULCE precum bomboanele marca MECO.ES!!!”

Photo credit: MECO.ES

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lilia Vizitiu, drumul la Medicină de Familie, la propriul cabinet de Medicină Estetică în Cantabria: „Mizez pe rezultate naturale și de lungă durată!”

În paralel cu munca de ani de zile în cadrul Centrului de Sănătate Polanco, în calitate de medic de familie, Lilia Vizitiu ne anunță cu bucu...