vineri, 14 octombrie 2022

A dansat în „JOC”, iar astăzi croșetează accesorii celebre pe Instagram! Cine e talentata moldoveancă stabilită în Spania

Pe Mihaela Vioară am cunoscut-o în cadrul Festivalului Națiunilor desfășurat la Santander în luna august, când tânăra dansatoare s-a alăturat Ansamblului de Dansuri Populare Moldovioara. Împreună cu alți dansatori, Mihaela a stârnit valuri de aplauze din partea publicului și nu în zadar. Ani buni, tânăra moldoveancă a fost membră a emeritului Ansamblu „Joc”, ducând faima țării peste tot în lume. Acum câțiva ani însă, Mihaela s-a aventurat să cucerească Spania. Stabilită în Provincia Navarra, tânăra susține că vrea să se mute în curând în Cantabria, unde să se afirme prin dans și să își crească propria marcă de accesorii croreștate. La Pomul de Aur, de pe 16 octombrie, veți putea admira și chiar achiziționa lucrările artistei handmade.

„Cu multă carismă și talent m-am dedicat Ansamblului „JOC”, unde am adunat ani buni de profesionalism interpretativ. Am avut o deosebită plăcere și ambiție să dansez, să călătoresc și să reprezint cultura, portul popular tradițional transmis din moși-strămoși, care se păstrează și se transmite la noile generații. În Ansamblul „JOC” mi-am trăit adolescența și am învățat să fiu artistă de balet, îmbogățindu-l cu frumusețea, zâmbetul și prezența mea.

Cu 2 ani până la pandemie, m-am gândit să cunosc o nouă cultură și așa am decis să vin în Spania. Desigur, mi-am legalizat diploma de universitate pentru a fi recunoscută și acceptată. Dar pandemia a schimbat lucrurile și ritmul vieții.

„Prețul” meu a fost că am dorit sa încep o viață nouă, dar am înțeles că nu am decât una. Am ajuns să trăiesc în mod conștient și să îmi asum viața așa cum o am acum. Prezența scenică îmi lipsește enorm, în schimb am descoperit un nou talent cu care am fost înzestrată și pe care l-am moștenit. Croșetez accesorii - asta mă motivează sa-mi aplic talentul - abordez feminitatea, strălucirea și accesibilitatea.

Mă gândeam la cum să fac ca hobby-ul meu să devină un brand și am înțeles că totul se obține cu muncă și inspirație continuă. Inspirația a pornit încă pe timpul pandemiei, croșetatul fiind o activitate în care mă regăsesc; este combinată cu drag și pasiune! Am moștenit acest dar din mamă în fiică. Bunica mea până în prezent brodează, iar mama mea a muncit ani buni la Fabrica de Covoare „Floare Carpet” din Chișinău. Dar cât ține de tehnică și schițele modelelor, totul a fost cules din inspirație și combinat în lucrările mele proprii.

Aprecierile și comentariile acumulate zilnic mă motivează să vin cu noi idei și le sunt recunoscătoare. Numărul contează pentru mine, mă ajută ca pagina să fie vizibilă pentru abonați și toată comunitatea de pe Instagram. În linii generale, pentru a face o comandă, clienții sunt informați din recenzii sau recomandări, desigur cu ajutorul Instagram-ului, care mă mai ajută ca postările să fie promovate.

Până în prezent, am reușit să desfășor tehnici noi, cum ar fi: gențile de plajă, gențile de ocazie sau de zi, rucsacuri, huse pentru sticle de vin (se solicită pentru evenimente sau sărbători ca cele de iarnă sau pascale); plapume de pluș, personalizate, pentru copii (sunt pentru sezonul mai rece), care se execută la comandă în diverse dimensiuni și pot fi utilizate ca și cuverturi pentru paturi, canapele.

Timpul și durata executării unei lucrări depind de modelul și schița solicitată de client. Pe zi, execut cca 2-3 comenzi. De livrare se ocupă poșta internațională: de la 5 la 7 zile lucrătoare. În toate cazurile, comanda ajunge punctual.

Gențile croșetate reprezintă niște accesorii deosebite, conferă frumusețe și modestie, le consider o tendință care nu se va demoda niciodată. O geantă croșetată conturează eleganța unei femei, îi subliniază personalitatea, este un accesoriu unic și expresiv prin valorile feminine, imaginea și stilul individual pe care le afișează.

Cât privește îngrijirea accesoriilor, la împachetarea comenzii introduc și instrucțiunile necesare pentru o bună păstrare, spălare. Nu este complicat: 

- când se lasă în șifonier, e de dorit să se depoziteze într-o husă de stofă sau pachet ermetic pentru a proteja furniturile metalice și a evita absorbția prafului pe fire. 

- recomand spălatul manual pe locurile unde se găsesc pete. E suficient să luați un șervețel, să îl umeziți cu apă curată și să mișcați unidirecțional; dreapta-stânga pe suprafața petei. 

- pentru uscare, recomand ventilatorul, uscătorul de rufe, pentru ca accesoriile să își păstreze forma originală. 

Îmi doresc ca marca de accesorii handmade să crească, sunt în proces de dezvoltare, îmi doresc să devin cunoscută și să ofer produse utile publcului meu. Cât privește un magazin online, încă cercetez și caut pe cineva care ar putea să mă ajute și să se ocupe de vânzările online. 

Am vizitat pentru prima oara Cantabria în cadrul Festivalului Națiunilor desfășurat la Santander. A fost șansa mea și ocazia să cunosc oameni generoși și primitori. Perspectivele și succesul profesional sunt posibile aici, e nevoie de ambiție și de obiective exacte! Provincia Cantabria este în totalitate o zonă turistică, are un statut perfect, elegant și foarte convențional, ideile mele se regăsesc lângă voi!!” - mărturisește talentata autoare a accesoriilor by_vio_with_love

Îți urăm inspirație multă și cât mai multe comenzi, dragă Mihaela! Te așteptăm în Cantabria!

Photo credit: arhiva personală, Instagram.com/by_vio_with_love, Irina Jalba Furtuna, Serghei Bucico

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lilia Vizitiu, drumul la Medicină de Familie, la propriul cabinet de Medicină Estetică în Cantabria: „Mizez pe rezultate naturale și de lungă durată!”

În paralel cu munca de ani de zile în cadrul Centrului de Sănătate Polanco, în calitate de medic de familie, Lilia Vizitiu ne anunță cu bucu...