joi, 17 februarie 2022

PUTEREA FEMEII - un proiect de susținere, abilitare și promovare a moldovencelor care au reușit să se afirme în Cantabria (Spania)

În mass-media, dar și în concepția multor basarabeni, există o imagine distorsionată a femeii din diasporă. În majoritatea istoriilor, moldovencele noastre apar îmbrăcate într-o mantie a succesului ce vine ușor, a reușitei, a câștigului, a vântului care parcă le suflă mereu în pânze. 

Zile și nopți însă, aceste femei duc lupte nevăzute despre care vorbesc puțin, dar care, povestite, ar putea aduce un impact pozitiv în rândul altor femei și al societății în general. Deși au în față un viitor incert, femeile din diasporă continuă să se afirme umile și tăcute, înfruntând fricile, distanța, studiile, singurătatea, diferențele culturale, neîncrederea societății pe alocuri, problemele de sănătate comune tuturor și eterna dificultate de a obține un loc demn în piața muncii. 


În prag de Ziua Internațională a Femeii, în perioada 19 Februarie - 6 Martie, Asociația „Din Inima Diasporei Unite” va derula proiectul PUTEREA FEMEII - o serie din 15 mărturii, eroinele cărora sunt femei originare din Republica Moldova și stabilite în Cantabria. Poveștile lor inspiră și motivează.

Participantă în PUTEREA FEMEII, fotografa Irina Jalba Furtuna semnează un portret plin de semnificație, care vine să întărească ideea acestui proiect:

În primul rând, fotografia mă reprezintă. Am exprimat energia ce mă duce undeva într-o lume aparte, o lume de vis, cu multă lumină și fără limite.  
Fotografia m-a salvat de nenumărate ori de stările ce aduc cu ele durere, tristețe și chiar boală. Fotografia m-a învățat să descopăr și să cunosc suflete noi. Și când zic suflete, mă refer la ființe cu lumină specială! Starea de spirit și senzația de pace mă fac de multe ori să văd lumea fotografiei ca un refugiu. Și aș continua la nesfârșit” - susține autoarea lucrării.

Vă rugăm să ne susțineți în prima ediție din acest proiect, distribuind seria de articole și făcând vizibile aceste mărturii motivaționale.

PUTEREA FEMEII - în viziunea fotografei Irina Jalba Furtuna - una dintre eroinele proiectului

Photo credit: Irina Jalba Furtuna

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lilia Vizitiu, drumul la Medicină de Familie, la propriul cabinet de Medicină Estetică în Cantabria: „Mizez pe rezultate naturale și de lungă durată!”

În paralel cu munca de ani de zile în cadrul Centrului de Sănătate Polanco, în calitate de medic de familie, Lilia Vizitiu ne anunță cu bucu...