joi, 10 iunie 2021

"Port IE în PANDEMIE" - eveniment de etalare a portului popular moldovenesc la Santander

   Ultimele zile din iunie înseamnă, pentru moldovenii de pretutindeni, Sânzienele și Ziua Națională a Portului Popular ori Ziua Universală a Iei.
Ospățul Sânzienelor by EA.md, 2017
   
 Scopul acestei sărbători este valorificarea costumului autentic popular românesc și al etniilor conlocuitoare din Republica Moldova, cunoașterea pieselor componente ale costumului și ale simbolurilor acestuia, precum și promovarea tehnicilor de confecționare pe plan național și internațional.

    Dacă la Chișinău, frumusețea costumului tradițional din Republica Moldova și România este venerată în prezentări ale patrimoniului muzeal și în colecții private, ne-am propus să marcăm această zi în premieră și la Santander. 

    În prag de Sânziene, sunteți îndemnați să vă scoateți din garderobă orice articol vestimentar care ne marchează ca popor și să ieșiți cu noi în parc, la o plimbare și un eventual picnic cu respectarea distanței sociale și a tuturor măsurilor de protecție.

"Port IE în PANDEMIE":
  • Când: de Duminica Mare, pe 20 iunie 2021, la ora 12:00
  • Locație: intrarea în Parque de la Península de la Magdalena (Santander)
  • Dress code: orice articol din portul popular moldovenesc (cămașă, ie, năframă, fustă, opinci, pălărie, brâu, accesorii etc.)
  • Invitați: toți doritorii, copii și adulți, membri ai diasporei moldovenești în Cantabria
  • Opțional: drapele, coronițe de flori, sandwich-uri, camere foto etc.
    În zi de mare sărbătoare ortodoxă, haideți să profităm de vară și de faptul că putem, o dată în plus, să fim uniți prin tradiție, să socializăm și să adunăm fotografii frumoase la arhiva personală.

Photo credit: EA.MD

"Ospățul Sânzienelor 2016", by EA.md
Photo credit: EA.MD

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lilia Vizitiu, drumul la Medicină de Familie, la propriul cabinet de Medicină Estetică în Cantabria: „Mizez pe rezultate naturale și de lungă durată!”

În paralel cu munca de ani de zile în cadrul Centrului de Sănătate Polanco, în calitate de medic de familie, Lilia Vizitiu ne anunță cu bucu...