luni, 21 iunie 2021

"Tradiția trăiește în noi!" Moldovenii din Cantabria au venerat cu mândrie portul național

    Pandemia nu poate împiedica propagarea culturii și a tradițiilor moldovenești. De Duminica Mare, pe 20 iunie, zeci de familii de moldoveni stabiliți în comunitatea autonomă spaniolă Cantabria au venerat portul popular și dorul pe care îl poartă în suflet față de tot ce e moldovenesc.


     "Port IE în pandemie" este primul eveniment organizat de Asociația "Din Inima Diasporei Unite". Înarmați cu mult entuziasm, am făcut apel către toți iubitorii de tradiție să își scoată iile și cămășile la un picnic în Parque de la Península de la Magdalena (Santander), iar rezultatul a fost pe măsură.

      Conștienți de măsurile locale de protecție, cei peste 80 de moldoveni s-au reunit, mari și mici, pentru a poza în haine tradiționale și a gusta, fiecare, din plăcinte și dulciuri moldovenești.

    Ludmila Gaber-Stratan, președintele Asociației, a mărturisit:

"Vă mulțumesc mult pentru că ați acceptat provocarea noastră și pentru că ați depus tot efortul de a fi astăzi împreună. 
Acest element frumos al culturii noastre - IA, a reușit de-a lungul sutelor de ani să adune lume frumoasă la evenimente, iar astăzi noi am demonstrat că tradiția trăiește în noi și că suntem mândri de unde venim. 
Astăzi e doar o mică introducere sau mai bine zis un test de receptivitate din partea moldovenilor noștri de aici. Asociația noastră e încă micuță, însă prin intermediul uite la așa evenimente, sperăm să creștem și să devenim mai mari și mai puternici. Tocmai din acest motiv vă îndemn, pe cei care încă nu sunteți asociați, să o faceți, iar cei care deja ați făcut-o, să le povestiți și apropiaților despre noi. 
Suntem tineri, plini de energie, cu multe proiecte în vizor, însă avem nevoie de lume!! Totul se face cu lumea...iar lumea suntem noi! Încă o dată vă mulțumesc pentru prezență, pentru susținere, pentru idei, pentru bucate!! Cu Doamne ajută să ne vedem și la anul deja fără pandemie, în IaMania!"
Echipa de conducere a Asociației

   Comunitatea moldovenilor din Cantabria - Asociația "Din Inima Diasporei Unite" - este o organizație non-profit, care și-a început activitatea recent. În prezent, suntem în plin proces de creație a unei echipe cât mai mari de asociați. Dacă faceți parte din diaspora moldovenilor din Nordul Spaniei, vă învităm să ne susțineți. DETALII 

    Mulțumim pentru poze fotografului Sergiu Pădurean.

Mulțumiri Ansamblului de Dansuri Populare "Moldovioara" (Santander)

Vă mulțumim cordial pentru participare!

Pentru mai multe fotografii, accesați albumul de pe pagina noastră de Facebook.

Photo credit: P.S. Studio

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lilia Vizitiu, drumul la Medicină de Familie, la propriul cabinet de Medicină Estetică în Cantabria: „Mizez pe rezultate naturale și de lungă durată!”

În paralel cu munca de ani de zile în cadrul Centrului de Sănătate Polanco, în calitate de medic de familie, Lilia Vizitiu ne anunță cu bucu...