„M-am născut într-o familie de oameni simpli și gospodari, care au crescut și educat 2 copii. Am fost mereu o familie modestă și fără lipsuri financiare, dar aveam nevoie de schimbări, de o experiență nouă. Decizia de a emigra a fost luată brusc, când am vorbit cu o rudă și doar le-am spus părinților că vreau să plec. După zile întregi de gânduri și întrebări, în final am luat o decizie corectă. Istoria vieții mele în Spania a început în anul 2013, abia împlinisem 18 ani, dar pășeam deja spre muncă responsabilități, adică - maturitate! După 2 ani de singurătate, am reușit să îmi aduc familia și fratele alături.”
„Am muncit în diferite domenii până în 2018, când am fost angajată la o brutărie foarte cunoscută în Spania, atunci pentru prima dată am simțit o plăcere aparte pentru tot ce înseamnă panificație artizanală! Mereu am avut dragoste pentru gătit, mai cu seamă pentru copturi.”
MAREA AVENTURĂ A PÂINII CU MAIA
„Decizia de a începe să fac pâine cu maia a început odată cu nașterea copilului. Aflându-mă în concediul de maternitate, care a coincis cu perioada post-carantină, am început să studiez mai mult această sferă. Am început mai întâi să cunosc toți pașii de pregătire și beneficiile acestei pâini, iar dorul de țară și de bunici am început să-l alin anume prin coacere!
Ideea de a începe a fost ușoară la început, dar treptat înțelegeam că nu este atât de simplu, prepararea unei pâini cu maia presupune răbdare, are nevoie de mult mai multă frământare și dospire decât o pâine cu drojdie naturală!”
„În proporție de 1:3:3, se amestecă făină, apă și maia. Frământarea se face la fiecare 40 de minute, aproximativ 8-9 ore, apoi se purcede la împăturire și se lasă la frigider pentru minim 12 ore! A doua zi, se coace într-o oală cu capac (20 de minute), după care se scoate capacul și se lasă pentru alte 20 de minute. Totuși, aroma aceste pâinici nu se compară cu cea din comerț, are o crustă crocantă și bule de aer care te duc la gustul copilăriei, mirosul din cuptorul bunicii!”
„Am început cu greutăți, eșecuri, de multe ori voiam să las totul și să renunț, dar familia mi-a fost alături mereu și m-a încurajat, m-a ridicat. Am practicat mai mult, am studiat și într-un final am reușit! Niciodată nu m-am gândit la o afacere în acest domeniu.Sunt mămică, iar ocupațiile casnice totuși iau ceva din timp, dar soțul mă ajută foarte mult să reușesc.
Am făcut o postare pe o rețea de socializare, unde am publicat o poză cu o pâinică și mi-a scris cineva că vrea să o guste! Așa a început totul!”
Maiaua sălbatică este un complex de microorganisme obținute prin fermentare, este un amestec din făina de tărâțe de grâu + apă, care se hrănește și se crește minim 10/14 zile. Fermentarea este un proces semnificativ pentru a putea face o pâine bine pregătită. Maiaua se poate folosi în toate aluaturile cu făină (cozonaci, biscuiți, croasante). Odată crescută, se poate păstra la frigider sau în bucătarie, fiind hrănită o dată la 12 ore!”
„În prezent, doritorilor care vor să guste din pâinica mea, le pot oferi câteva varietăți care testate:
- Pâinea din făina grâu 100%
- Pâinea din făină integrală + albă (sau integrală total)
- Pâine dulce cu fulgi de ciocolată și asorti de fructe uscate
- Pâine cu asorti de semințe (dovleac, semințe de floarea-soarelui, in, susan)
- Pâinea cu olive/ măsline
- Pâinea cu ierburi aromatice”
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu